سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گلچین مطالب وب


نیازمندیهای مهناد -درج آگهی رایگان - تبلیغات رایگان - تبلیغات اینترنتی - خرید و فروش بی واسطه

&

زارعی: تمدن نوین اسلامی برای آمریکایی‌ها نگران کننده است


 

 

  • زارعی: تمدن نوین اسلامی برای آمریکایی‌ها نگران کننده است

    در نشست جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران؛

    به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعدالله زارعی کارشناس مسائل بین الملل در سلسله نشست‌های بررسی ابعاد نظام سلطه که با موضوع بررسی بعد سیاسی نظام سلطه که به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: نظام سلسله‌ای از قواعد، اصول، دستور العمل و سازکار‌هایی است که مورد توافق عده‌ای از کسانی است که توانایی اجرای آن را دارند. نظام را یک گروه فعال به وجود می‌آورد که به یک مقصودی برسند.

    وی افزود: سلطه به معنای تسلط، سیطره و هژمون است. انسان، مجموعه و دولتی که به این صفت خوانده می‌شود به دنبال سیطره است و آن را به عنوان هدف والا در نظر می‌گیرد؛ و در این نظام، سلطه پیدا کردن نشانه‌ی موفقیت است.

    عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه نظام سلطه منطقاً نظام بی قانونی است و نه هنجاری و فطری و همچنین بر مبنای عقل و منطق استوار نیست، تصریح کرد: سازمان‌های بین المللی و نهاد‌های حقوقی بین المللی در پیدایش و ادامه نظام سلطه نقش داشته اند و در خصوص آِینده نظام سلطه هم بسیار نقش خواهند داشت.

    زارعی با اشاره به اینکه ایران در مواجهه با قوانین بین المللی نه یکجا این قوانین را قبول می‌کند و نه رد، اضافه کرد: در خصوص قوانین بین المللی ما قائل به تحقیق و بررسی و تفحص هستیم. با این وجود اگر این قوانین با قوانین ما در تضاد نبود، اجرا می‌کنیم، اگر نیاز به وارد شدن در کنوانسیون باشد، وارد می‌شویم و یا اگر تعهد نامه باشد، آن را امضا می‌کنیم.

    وی بیان کرد: همه کشور‌های دنیا و حتی کشور‌هایی که علی الظاهر بیشتر از دیگران در تاسیس نظام کنونی بین الملل نقش ایفا کرده اند هم نسبت به قوانین بین المللی، تفحص می‌کنند به گونه ای که تعداد قوانین وجود دارند که آمریکایی‌ها هم زیر بار آن‌ها نرفته اند و نمی‌روند.

    عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: وضع ما با سایر کشور‌ها که برخی قوانین بین الملل را کنار می‌گذاریم، متفاوت است؛ مثلا عدم قبول قوانین بین الملل توسط سایر کشور‌ها مانند آمریکا می‌شود اقداماتی در راستای منافع ملی، اما این اقدام توسط ایران، اقدام علیه نظام بین المللی است.

    وی با بیان اینکه جبهه مقاومت تعصب ندارد که اگر هنجاری در سطح بین الملل وجود داشت و ضد انسانی و اسلامی نبود، آن هنجار‌ها را نپذیرد، بیان کرد: جبهه بین الملل در کنار هنجار‌های بین الملل، هنجار‌ها و منطق خود را دارد و بر اساس آن‌ها پیش می‌رود. به هر روی ما از هنجار‌های بین الملل استفاده می‌کنیم و از آن‌ها رویگردان نیستیم، اما پذیرنده مطلق آن‌ها هم نخواهیم بود و در عین حال هم متوقف بر هنجار‌های موجود نبوده و در حال طراحی هنجار‌های حقوقی هستیم تا دنیا در کنار هنجار‌های نظام سلطه با یکسری هنجار‌های نظام مقاومت نیز آشنا شود.


    زارعی بیان کرد: ما در حال شکل دهی به یک تمدن نوین هستیم و آن چیزی هم که نظام سلطه را تهدید می‌کند این تمدن جدید است. این موضوع برای آمریکایی‌ها به طور خاص نگران کننده است. زیرا اگر آن‌ها صرفاً با یک نظام سیاسی درگیر بودند می‌توانستند با یکسری اقدامات سیاسی به آن خاتمه دهند؛ اما اینجا بحث از نظام نیست بلکه تمدن اسلامی مطرح است.

    این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه اصل مقاومت، اصل منطقی، اصولی و فطری است، اضافه کرد: اسلام بیان می‌دارد که در مقابل جبهه‌ای که نمی‌خواهد شما هویت خود را داشته باشید و به هویت او برگردید؛ در مقابل او اگر می‌توانید، جهاد کنید. اگر هم توان جهاد را نداشتید، حق تسلیم شدن ندارید و به جای جهاد، هجرت کنید. همچنین رهبر معظم انقلاب بیان می‌کنند که آنجایی که نمی‌توانید هجرت کنید، آنجایی که هستید را هجرت کده کنید.

    زارعی بیان کرد: نظام سلطه بر مبنای توسعه طلبی است و نظام مقاومت بر مبنای تفاهم و همکاری است با این وجود اعتقاد ما این است که نمی‌توان انسانی را به بردگی گرفت و تسلیم کرد.